1

Курс валют на чорному ринку Чернівців: особливості «тіньового» обміну

5 Листопада 2020

Чорний валютний ринок – невід’ємна частина економічної системи країни. Він існував завжди, але раніше був більш популярним через відсутність великого вибору. Зараз є маса інших варіантів, які пропонують вигідний обмін. Пропонуємо дізнатись більше про курс валют в Чернівцях на чорному ринку та вирішити, чи варто туди звертатись.

курс валют на чорному ринку Чернівців

Як встановлюється курс валют в Чернівцях на чорному ринку

  1. Валютний курс на чорному ринку Чернівців формується на основі тих самих факторів, що й в інших установах. На нього впливає:
  2. Економіка. Зростання економіки (підвищення ВВП, рівня зайнятості, державного бюджету, зниження інфляції та зовнішнього боргу) позитивно відображається на державній грошовій одиниці.
  3. НБУ. Цей орган направляє політику на підтримку стабільної ціни національної валюти завдяки контролю валютних операцій, зміні процентних ставок, інтервенціям.
  4. Політика. В періоди внутрішньої нестабільності та за умови існування міжнародних конфліктів місцева валюта девальвує.

Також курс валют в Чернівцях на чорному ринку залежить від спекулятивних дій. Наприклад, якщо багато людей спеціально купують іноземну валюту, виникає підвищений попит. Це провокує появу дефіциту та сприяє зростанню вартості закордонної грошової одиниці.

Чорний ринок Чернівців: плюси та мінуси обміну

Перевагами обміну на тіньовому ринку вважаються:обмін валют чорний ринок Чернівців

  • більш привабливий курс;
  • відсутність зобов’язань по пред’явленню посвідчення особи;
  • відсутність податкової звітності;
  • відсутність обмежень на суму обміну за один раз.

Раніше це дійсно було так, але зараз це вже перетворилося на стереотипи. Наприклад, у компанії Money 24 курс не менш вигідний курс валют в Чернівцях, ніж на чорному ринку. Тут також можуть підготувати будь-яку суму для обміну, навіть коли в інших банках і обмінниках існує дефіцит іноземних грошей. Та головний недолік тіньового обміну – це відсутність безпеки. У будь-який момент можуть підсунути фальшиві купюри, обдурити, пограбувати. Якщо потрібна гарантія в відсутності ризиків, краще обходити «мінял» стороною.

Вигідний курс та обмін валют – Money 24 Чернівці

Пропонуємо не ризикувати та не втрачати шуканих переваг і звертатись до послуг Money 24 в Чернівцях. Ми обміняємо будь-яку суму іноземної валюти за привабливою ставкою, допоможемо зробити грошовий переказ за кордон і провести операції з електронними валютами. Перетворюючись на постійного клієнта Money 24 у Чернівцях, ви гарантовано отримаєте знижку.

Читайте також: Формування валютного курсу в банках Чернівців та обмін в Money 24

Схожі публікації
Формування валютного курсу в банках Чернівців та обмін в Money 24
Формування валютного курсу в банках Чернівців та обмін в Money 24
22 Січня 2021

Курс валют в банках Чернівців – цікава та корисна інформація для українців. Вона дозволяє слідкувати за глобальними всесвітніми тенденціями, ...